• (123) 456-7890

АЗОУ та URSA запобігли знищенню тварин на території Вороньківської ОТГ

28.07.2024 року Марина Суркова , віцепрезидент Асоціація зоозахисних організацій України – АЗОУ та Ярослава Коба , голова ГО URSA  їздили до голови Бориспільської районної військової адміністрації Руслана Дяченка з приводу рішення протиепізоотичної комісії про знищення бродячих собак і котів на території Вороньківської ОТГ.

Вони подали звернення від нашої Асоціації з вимогою недопустити жорстоке поводження з тваринами і не порушувати чинне законодавство України.

Руслан Олексійович сказав, що розбереться з цим чутливим для громадськості питанням і запевнив, що ніхто не буде знищувати собак і котів на території Вороньківської ОТГ, а Протокол комісії в цій частині переглянуть. Також завдяки йому той ганебний допис Вороньківської ОТГ про евтаназію собак і котів було видалено зі сторінки виконкому сільради.

Після чого представники АЗОУ та URSA поїхали до голови Вороньківської ОТГ Любов Чешко, де провели зустріч з нею, юристом сільради і головним державним ветеринарним лікарем Бориспільського району Олександром Родословичем.

Розмова спочатку була складною, на підвищених тонах. Всього пересказувати не буду, але було гаряче. 

В процесі розмови ми вияснили, що Вороньківська ОТГ не має Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами і раніше взагалі не займалася такими питаннями. А стерилізація тварин проводилася за рахунок волонтерів.

Марина Суркова з Ярославою Кобою провели з посадовцями сільради роз’яснювальну роботу про важливість гуманного ставлення до тварин,  інформаційно- просвітницької роботи з мешканцями ОТГ та стерилізації безпритульних і власницьких тварин.

Головний держветлікар Олександр Родослович пообіцяв, що заходи протоколу комісії щодо безпритульних собак і котів переглянуть і внесуть зміни.

До Вороньківської ОТГ  також подаyj відповідне звернення від АЗОУ.

Leave A Comment