• (123) 456-7890

Акція на згадку про собак, які загинули в Бородянському притулку на весні 2022 року

14.07.2023 року у Києві пройшла акція на згадку про собак, які загинули страшною смертю у комунальному притулку у СМТ Бородянка.  На момент початку війни там знаходилося близько 450 собак, з яких 222 померли від голоду та спраги у закритих вольєрах під гуркіт вибухів.  

До такої трагедії призвела злочинна бездіяльність директора КП “Київська міська лікарня ветеринарної медицини”.  У жодному волонтерському притулку не було такої кількості загиблих тварин.  

Жоден волонтер не покинув своїх підопічних. Усі ризикуючи життям, вивозили із зон бойових дій десятки, сотні собак та кішок. Цілими притулками волонтери вивозили тварин за кордон і знаходили їм сім’ї.  

Директор КП КМЛВМ Наталія Мазур, маючи у своєму розпорядженні набагато більше технічних та фінансових засобів, ніж волонтери, не потрудилася вивезти з Бородянки собак, не дивлячись на загрозу окупації. І в результаті російські окупанти відрізали доступ до притулку та волонтерам довелося ризикувати своїм життям, щоб, пробиратися до комунального притулку, коли співробітники його покинули. На жаль, не вдалося переконати окупантів і тварини не змогли пережити цей страшний місяць окупації без їжі та води. 

Після звільнення Бородянки першими до притулку приїхали також волонтери, а не директор КП КМЛВМ Наталія Мазур та її співробітники. 

Картина була жахлива. Відповідальність за смерть 222 собак лежить тільки на Мазур, але вона не понесла жодного покарання і, як і раніше, займає диркторське крісло. Ні поліція, ні спеціально створена комісія не знайшли злочину у її бездіяльності.  

Незважаючи на численні вимоги волонтерів та на петицію про звільнення Наталії Мазур, яка зібрала необхідну кількість голосів, керівництво КМДА продовжує покривати її злочин та продовжує з нею трудовий контракт та, таким чином, є співучасником цього злочину.

Leave A Comment