• (123) 456-7890

Рекомендації з тактичної бойової допомоги собакам

Так історично склалося, що службові собаки мешкаючи поруч з людьми допомагають їм у всьому.

Вони не лише є нашими компаньйонами, приносячи естетичне  та емоційне задоволення від спілкування з ними, вони виконують функції з охорони, забезпечують роботи з розмінування, пошуку людей під завалами, пошуку та знешкодження ДРГ, доставляють медичні вантажі на передову, допомагають в евакуації поранених та виконують безліч інших функцій. Крім того, тварини на передовій – важливий фактор зменшення психологічного навантаження на наших захисників.

Громадська організація «Петро і Мазепа» (в складі Асоціації) спільно з зоозахисниками та ветеринарами, що працюють у зоні бойових дій, започаткували проєкт допомоги службовим собакам – «Чотирилапий захисник».

У рамках проєкту здійснюється підтримка кінологічних служб, ветеринарних шпиталів, навчальних центрів Збройних сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та інших структур. Першим практичним кроком реалізації вказаного проєкту є переклад та видання посібника «Рекомендації з тактичної бойової допомоги собакам Canine/K9 Tactical Combat Casualty Guidelines», від спеціалізованої групи К9 Комітету з надання допомоги пораненим у бойових діях Tactical Combat Casualty Committee (cTCCC) армії США.

Ознайомитися з рекомендаціями можна за посиланням

Leave A Comment